2019-04-02 07:10:02• hírek • Bede Emőke

Megcsonkították a frissen ültetett csemetét

A közösségi oldalakon mindig hatalmas felháborodást vált ki, ha a város területén kivágnak egy-két fát, az viszont ritkán kerül nyilvánosságra, s nem is vált ki különösebben intenzív érzelmeket, ha a régiek helyére új csemetéket telepítenek.

2018 őszén 580 fácskát és 399 méter élősövényt ültettek el a polgármesteri hivatal utasítására, s a zöldítési program idén is folytatódik. Tavasszal további 713 fát telepítenek, mi több, ennek fele már elhelyezésre is került. 1392 méter élősövény ültetését is előirányozták, valamint csaknem 4 hektárnyi terület vár füvesítésre.


Az önkormányzat törekvései ellenére azonban továbbra is vannak olyanok, akik magasról tesznek az egészre, és szándékosan vagy puszta felelőtlenségből tönkreteszik mindazt, amiért mások dolgoznak. Épp egy ilyen esetről számolt be hétfő este a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. Mint közölték, a Draganilor utcán az egyik frissen ültetett fácskát az egyik lakó szó szerint megcsonkította, kezdetleges koronáját teljesen eltüntette. A Helyi Rendőrség embereinek sikerült azonosítani az elkövetőt, s tettéért 500 lejre bírságolták. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: